22. 10. 2010.

Pečeni krompir, police




krompir
so
Operite dobro krompir, potom svaki isecite na pola i na jednu polovini sipajte malo soli, a drugom policom utrljajte so. Tako će se so razmazati po celoj površini police. Tako uradite sa svakim krompirom.
Potrebnu količinu procenite sami, prema broju osoba. Tako pripremljene police krompira slažite na pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 220. Strana sa ljuskom treba da je na dole. Gotovo je za oko 45 minuta. Kad izvadite krompir, pustite malo da se prohladi, pa zatim oljuštite ljusku.  Nemojte ljuštiti gornji zapečeni deo koji je najsladji.
Krompir možete mazati puterom i jesti. Može se kombinovati razna hrana uz ove police. Na primer slanina, šunka, sir itd.

4 коментара:

  1. Jednostavno, ukusno i svakako zdravije od čipsa

    ОдговориИзбриши
  2. Nista ukusnije od res pecenih krompirovih polica sa sirom ili sa maslacem.

    Ovaj je blog izuzetan, jer prezentira posebno izabrane recepte. Pohvala autoru!

    ОдговориИзбриши
  3. Ja volim sa ploskama slanine preko krompira uz salatu kiselog kupusa ... mmm :-)

    ОдговориИзбриши