Losos u rerni za 4 osobe
1 kg svežeg filet lososa
3 veće šargarepe
nekoliko krompira
1 crveni luk, može i praziluk
2 čena belog luka
1 dl belog vina
nekoliko crnih maslina
2 kašike maslinovog ulja
začini
Stavite filet lososa u tepsiju. Sipajte vino i maslinovo ulje. Dodajte začine. Najbolje neku mediteransku mešavinu začina i posolite, ali možete i posebno dodati ruzmarin, bosiljak i sl.To može da odstoji preko noći u frižideru, ali može i par sati, a ako vam se žuri ne mora uopšte. Iseckati šargarepu, krompir i luk, dodati crne masline i beli luk, list peršuna, so i sve to promešati, pa zatim sipati preko lososa. Prekriti folijom i peći u pećnici oko 45 minuta na 250 stepeni.Mada sve zavisi od rerne. Skinite foliju posle 40 min i ostavite još malo u rerni na smanjenoj temperaturi. Ako je šargarepa omekšala znači da je jelo gotovo. Uz jelo poslužiti belo vino, a može se servirati i neka salata i limun.
Mariniran losos
3 veće šargarepe
nekoliko krompira
1 crveni luk, može i praziluk
2 čena belog luka
1 dl belog vina
nekoliko crnih maslina
2 kašike maslinovog ulja
začini
Stavite filet lososa u tepsiju. Sipajte vino i maslinovo ulje. Dodajte začine. Najbolje neku mediteransku mešavinu začina i posolite, ali možete i posebno dodati ruzmarin, bosiljak i sl.To može da odstoji preko noći u frižideru, ali može i par sati, a ako vam se žuri ne mora uopšte. Iseckati šargarepu, krompir i luk, dodati crne masline i beli luk, list peršuna, so i sve to promešati, pa zatim sipati preko lososa. Prekriti folijom i peći u pećnici oko 45 minuta na 250 stepeni.Mada sve zavisi od rerne. Skinite foliju posle 40 min i ostavite još malo u rerni na smanjenoj temperaturi. Ako je šargarepa omekšala znači da je jelo gotovo. Uz jelo poslužiti belo vino, a može se servirati i neka salata i limun.
Mariniran losos
Obozavam losos! Probacu ovaj recept mi deluje super
ОдговориИзбришиEkstra recept. Nije komplikovan. Probala sam spremljen losos po ovom receptu i moram priznati da je izvanredan.
ОдговориИзбришиPreporucujem ga svim ljubiteljima ukusnog i zdravog obroka.
Pozdrav autoru ovoga bloga!
Odlican recept !
ОдговориИзбришиja nisam ljubitelj ribe ali suprug voli i spremila sam po receptu odusevljen, nista lakse i nista bolje a efekat fenomenalan.
ОдговориИзбришиPozdrav
Super je recept, \ena je bila odusevljena :)
ОдговориИзбришиE to je taj
ОдговориИзбришиWygląda to super. Pozdrawiam.
ОдговориИзбришиWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
ОдговориИзбриши