1. 10. 2010.

Losos u rerni za 4 osobe


Losos u rerni za 4 osobe
1 kg svežeg filet lososa
3 veće šargarepe
nekoliko krompira
1 crveni luk, može i praziluk
2 čena belog luka
1 dl belog vina
nekoliko crnih maslina
2 kašike maslinovog ulja
začini

Stavite filet lososa u tepsiju. Sipajte vino i maslinovo ulje. Dodajte začine. Najbolje neku mediteransku mešavinu začina i posolite, ali možete i posebno dodati ruzmarin, bosiljak i sl.To može da odstoji preko noći u frižideru, ali može i par sati, a ako vam se žuri ne mora uopšte. Iseckati šargarepu, krompir i luk, dodati crne masline i beli luk, list peršuna, so i sve to promešati, pa zatim sipati preko lososa. Prekriti folijom i peći u pećnici oko 45 minuta na 250 stepeni.Mada sve zavisi od rerne. Skinite foliju posle 40 min i ostavite još malo u rerni na smanjenoj temperaturi. Ako je šargarepa omekšala znači da je jelo gotovo. Uz jelo poslužiti belo vino, a može se servirati i neka salata i limun.

Mariniran losos

8 коментара:

  1. Obozavam losos! Probacu ovaj recept mi deluje super

    ОдговориИзбриши
  2. Ekstra recept. Nije komplikovan. Probala sam spremljen losos po ovom receptu i moram priznati da je izvanredan.

    Preporucujem ga svim ljubiteljima ukusnog i zdravog obroka.

    Pozdrav autoru ovoga bloga!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман28. март 2013. 14:28

    ja nisam ljubitelj ribe ali suprug voli i spremila sam po receptu odusevljen, nista lakse i nista bolje a efekat fenomenalan.
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  4. Super je recept, \ena je bila odusevljena :)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман22. јун 2020. 15:24

    Wygląda to super. Pozdrawiam.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман6. јул 2020. 15:48

    Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    ОдговориИзбриши