Roštilj, omiljeno jelo u Srba.
Dosadilo više praviti na roštilju ćevape, pljeskavice, kobasice i ostale ”pseće radosti’’. Odsad na roštilju pravim samo svinjski vrat, losos šnicle i filetirani pileći batak.
Batake možete sami da očistite od kosti, ali to je za početnike malo teži posao, jer treba da se dobije filet kao šnicla. Ukoliko niste vešti sa tim kupite filetirane batake, koji se mogu naći u većim marketima. Samo pazite da meso bude sveže. Filetirane batake treba dobro oprati, malo pouljiti i posoliti, a zatim po njima dodati i malo začina c ili vegete i slično. Tada su bataci spremni za roštilj. Veoma su ukusni i na električnom roštilju, a naročito na pravom.
Kao prilog uz ove batake neizbežan je pomfrit i svakako neka sezonska salata , a dobro ide i senf i majonez.
Нема коментара:
Постави коментар