31.10.2014.

Čaj od peršuna

Poznat je kao aromatičan dodatak supama i čorbama, a malo manje je poznat kao lekovita biljka i čaj od peršuna. Lekovit je i koren i listovi peršuna. Listovi se pretežno koriste u svežem stanju ili se dodaju u kuvana jela pred sam kraj kuvanja, da bi se što više sačuvali vredni sastojci ove biljke. Koren i listovi peršuna, osim u jelima, još se mogu koristiti i za spravljanje čaja. Peršun za čaj može da se koristi zajedno sa mešavinom drugih biljaka ili da se pravi čaj od samog peršuna http://www.lekovitebiljke.com/cajevi/caj-od-persuna

Čaj i sok od brusnice

Čaj od brusnice je prijatan osvežavajući napitak, koji služi i kao lek, a lako se priprema. Čaj se priprema od plodova brusnice, ali može i od lista. Mnogo se koristi sušena brusnica , pa i sok od brusnice, a evo za one koji nisu znali postoji i čaj od brusnice koji ima lekovita svojstva.  Brusnica je poznata lekovita biljka, koja ima sitne ukusne plodove bobice prepune c vitamina. Brusnica je poslednjih godina doživela ekspanziju i kod nas veliku popularnost
http://www.lekovitebiljke.com/cajevi/caj-i-sok-od-brusnice-kao-lek-priprema